ZwemwaterZwemmen is gezond en leukÖ, tenminste als het water schoon is. Vooral bij mooi weer kunnen er verschillende ziektekiemen in het water voorkomen zoals E. coli, cyanobacteriŽn (blauwalg) en cercariŽn. Deze ziektekiemen kunnen de volgende gezondheidsklachten veroorzaken: 
  • huiduitslag 
  • jeuk 
  • misselijkheid
  • maag- en darmproblemen 

Toezicht
De Provincie Noord-Brabant houdt toezicht en controleert regelmatig de kwaliteit van het zwemwater in de officiŽle zwemgelegenheden.  Als de waterkwaliteit niet goed is, geeft de provincie dat aan op borden bij de zwemplas, op teletekst en de website van de Provincie Noord-Brabant. Indien nodig wordt de zwemplas gesloten.  

Meer informatie
Heeft u verder vragen of wilt u meer informatie over gezondheidsklachten in relatie tot zwemwater? Neem contact op met Bureau Gezondheid, Milieu en Veiligheid telefoonnummer 0900 Ė 3686868, email: milieu@ggd-bureaugmv.nl of raadpleeg de website van de GGD (www.ggdbzo.nl) voor meer informatie. 
Voor vragen over zwemwaterkwaliteit van zwemplassen kunt u ook bellen met de Zwemwatertelefoon van de Provincie Noord-Brabant telefoonnummer 073 Ė 6808058.