Verkeerssituatie rondom de school

Na intensief overleg met gemeente en politie zijn wij gekomen tot een aantal afspraken t.a.v. het verkeer rondom onze school.

Wij  willen u vragen bij het halen en brengen van kinderen deze afspraken te volgen:
  • Probeer het halen en brengen van kinderen met de auto tot een minimum te beperken.
  • Wanneer u de kinderen met de auto haalt/brengt, rijd dan het Klingerveld vanaf de Langstraat, Dennenveld of Kromveld in. Rijd niet de zijstraat van het Klingerveld in  (voorbij de gymzaal.)
  • Stop aan de linkerkant in de berm (indien u met de kinderen meeloopt), laat uw kinderen uitstappen en zie er op toe, dat ze rustig en veilig oversteken. U mag ook rechts parkeren voor en na de strook bij het bos. Neem de tijd, haast is nooit goed in het verkeer.
  • Indien u de kinderen alleen afzet, doe dit dan s.v.p. aan de rechterkant van de weg op de zogenaamde Zoen- en zoefstrook (is de strook voor het bos), en rijd daarna weer rustig verder.
  • Let bij het wegrijden extra op onze fietsertjes.
  • Wanneer u nog even op de speelplaats of in de klas van uw kind moet zijn, parkeer dan de auto links van de weg; dit lijkt onlogisch, maar op deze manier belemmert u het zicht van de fietsers niet. Houd de inritten van onze overburen vrij!
  • Wanneer u uw kind komt afhalen ook links parkeren en voor en na de strook bij het bos rechts. Indien u in de auto blijft zitten wachten op uw kind(eren) dan mag u rechts op de Zoen- en zoefstrook gaan staan. Niet uitstappen! Dit voor een betere doorstroming.
  • Maak gebruik van de brigadiers. Er is een brigadierspost bij de kruising Milhezerweg-Trimpertstraat-Eekstraat. Voor deze post zijn altijd nog vrijwilligers nodig, die als brigadier onze kinderen veilig helpen oversteken. Hoe meer mensen mee willen helpen, hoe minder de belasting is.
  • Indien u met de fiets vanaf het viaduct komt is het het veiligste om rechtdoor te fietsen en vervolgens door de Parkstraat.
Geef deze afspraken ook door aan de oppas, oma's, opa's enz., wanneer zij de kinderen een keer komen halen.