Traktatiebeleid

Gezonde voeding en trakteren

Tussendoortje

Omdat we als school gezond eten willen stimuleren hebben wij afgesproken dat de kinderen alleen een stuk fruit of groente mee naar school brengen om in de pauze op te eten. Om afval te besparen liefst verpakt in een bakje.

Trakteren als je jarig bent
Het jarige kind mag trakteren op iets kleins.

Wat mag wel?
  • Een klein snoepje (denk aan de snoepsilo’s die verkrijgbaar zijn met o.a. zoute rijen, smileys, dropsleutels, halve maantjes, een dropveter of een spekje).
  • Een klein doosje met b.v. krentjes, smarties, fruitstukjes e.d.
  • Een stuk fruit of een gezonde prikker
  • Een klein koekje, cake
  • Een mini mars/snickers etc.
 Wat mag niet?
  • Zakje chips
  • Geen verpakt snoep of snoepzak
  • Geen grote koeken, groot stuk cake enz.
  • Geen grote mars/snicker etc.
  • Geen kauwgom / fireballs / lolly
  • Geen cadeautjes
We vragen u om voor de leerkracht niets extra’s te kopen. Zij zijn blij met dezelfde traktaktie als de kinderen. We trakteren alleen in de eigen klas.
Ook de leerkrachten zullen zich uiteraard aan dit traktatiebeleid houden bij hun verjaardagen.

Als de traktatie van uw kind niet voldoet aan bovenstaande afspraken zullen we contact met u opnemen. Bij twijfel kunt u vooraf even overleggen met de leerkracht.

Om aandacht te vragen voor gezonde voeding doen we ook regelmatig mee met het Nationaal Schoolontbijt.